't Ateljee valt in de prijzen met de Kleitentoonstelling Hard Hart!

lees meer...

't Ateljee heeft opnieuw de cultuurprijs van de gemeente Boechout gewonnen! Na de beestige wandeling viel deze keer de Hard Hart tentoonstelling van het kleiatelier in de prijzen. In februari volgt de officiële prijsuitreiking, maar wij zijn nu alvast vol trots! 

In ons hart en in ons huis is plaats voor nieuwe mensen met een verstandelijke beperking.

lees meer...

We hebben op dit ogenblik plaats voor 3 nieuwe personen met een beperking. We verwelkomen je graag in één van onze huizen maar woon je liever zelfstandig? Dan is onze nieuwe studio misschien iets voor jou. Je kan ervoor kiezen of je overdag bij ons werkt of je eigen (voltijdse of deeltijdse) dagbesteding hebt. Lees er  hier alles over. 

Een put vol geluk

lees meer...

Graag maken wij reclame voor het boek “Een Put Vol Geluk”

Wendy Wagemans, is een Vlaamse die in de Ark in Ambleteuse assistent is. Ze heeft een ook een jaar in de Ark in Bangladesh geweest. Tijdens deze periode was er ook een uitwisseling van gasten tussen de twee gemeenschappen. Over deze periode heeft ze eens komen vertellen tijdens een Arkfamiliedag.

De opbrengst van dit boek gaat naar De Ark in Bangladesh. - Nu te koop op de administratie voor 7€!

Overlijden Ward Knuyt

lees meer...

Door mooie herinneringen gesterkt, nemen wij afscheid van Ward. (22 september 1945 - 3 augustus 2017)

Hij was in onze gemeenschap sinds 1983. Woonde in't Klokhuis en daarna in de Windhoek. Ward werkte in't Ateljee en heeft mee het Kraaiennest opgestart.

We nodigen u uit om samen afscheid te nemen in de kerk St. Jacob - J. Reusenslei te Borsbeek op maandag 14 augustus om 10u.

Mensen die niet uitgenodigd werden op de koffietafel, zijn welkom in 't Ateljee (ingang Appelkantstraat 40 - Boechout)

Niewsbrief Jean Vanier

lees meer...

Bij de stichting van Jean Vanier is er wat mis gelopen waardoor de publicatie van de brief die Jean in sept/okt schrijft heel wat vertraging heeft opgelopen.

Klik hier om de nieuwsbrief in het Nederlands te lezen.

Wil je niet wachten op de vertaling? Op de website van Jean Vanier kan je de nieuwsbrief in het Frans of Engels lezen.

De Wondere Wereld van De Ark Antwerpen: mooi filmpje van het foyer Madona

lees meer...

Het nieuwe boek van Jean Vanier kan je kopen op de administratie

lees meer...

Van meet af aan was de stichter van de Arkgemeenschap gefascineerd door het mysterie van Jezus zoals Hij verscheen in het Evangelie volgens Johannes. Een televisieprogramma over het evangelie van Johannes dat Jean Vanier verzorgde voor de Canadese televisie, gaf hem de kans het evangelie te presenteren vanuit de achtergrond van het leven in de Arkgemeenschap en met het oog op de noden van de wereld van vandaag. De commentaar is erop gericht de lezer te brengen tot geloof in en vertrouwen op Jezus, zodat hij het ware leven kan vinden door zijn naam.

De Ark Antwerpen viert haar 40ste verjaardag met een leuk filmpje.

lees meer...

"It is possible to make the dream for a new humanity become a reality. But it is funny that I have come to learn this from Musa, a man with an intellectual disability."

lees meer...