De Ark Antwerpen wint cultuurprijs !

10/06/2016

De ‘Beestige Wandeling’ werd in 2016 gekozen uit 16 projecten om bekroond te worden met de cultuurprijs van de gemeente Boechout. “Wij zijn trots, verrast, ontroerd, en vooral superblij dat ons doel bereikt is, dit is de kers op de taart!”

In het najaar van 2015 organiseerde ’t Ateljee, het activiteitencentrum van De Ark Antwerpen, haar ‘Beestige Wandeling’. Gedurende 1 maand konden inwoners van Boechout en passanten aan ’t Ateljee een plannetje oppikken met daarop een rondwandeling langsheen 35 plaatsen waar je creaties van de hand van onthaalde personen met een beperking en hun begeleiders kon ontdekken.

In de maanden daarvoor was op ’t Ateljee een heel nieuw dierenrijk uit de gezamenlijke verbeelding tot stand gekomen. De beesten werden geschilderd, genageld, gebreid, getekend, gekleid, genaaid, gehamerd, gekleefd, en nog veel meer.

Het hoofddoel van het project was dat de inwoners van Boechout ’t Ateljee en De Ark leerden kennen. En dat is gelukt ! Honderden mensen gingen op ontdekking langsheen voortuinen, etalages, paadjes, hekken en openbare gebouwen. Ook als je de wandeling niet deed, kon je niet naast de vele kunstwerken kijken.

Er kwamen vele positieve reacties. Bezoekers werden verrast, voelden zich blij en warm worden. Het enthousiasme waarmee de mensen op ’t Ateljee aan de dieren hadden gewerkt leverde prachtstukken op. De materialen waren zeer divers en vaak gerecycleerd. Kortweg, de ‘Beestige Wandeling’ was een plezante manier om met onze talenten naar buiten te komen.

Onderwerpen