Verband of WC-papier?

08/05/2016

Zondag, 8 mei 2016.

Willem, Sarah, Maaike, Lieve en ik zijn net terug van een abdijweekend in Schoten. We lieten een weekend de fuifcd’s, voetbaluitslagen en gezellige drukte achter ons. We hadden allerhande bijbels met tekeningen bij en een koffer vol verf, lijm, tijdschriften, kleurtjes,…

We kozen elk een bijbeltekening en vertelden aan elkaar wat we erop zagen, de anderen konden aanvullen of vragen stellen. Zo kwamen we tot nieuwe inzichten: Was de hemel rood omdat het zonsopgang of zonsondergang was, of was het de liefde? Gebruikte de barmhartige Samaritaan nu een verband of een rol WC-papier om zijn gewonde te verbinden? Wat is voor ons zo belangrijk dat we alles zouden weggeven om het te krijgen (zelfs onze mooiste hoed!)? En misschien was het slachtoffer bij de barmhartige Samaritaan blind of lam? We zochten, lachten, verdiepten en gekten met elkaars tekeningen. Nadien schreven we ons eigen gebed en knutselden om ons gebed in ons hart te laten afdalen. Vol vuur en overgave knipten, plakten, verfden en kleurden we de hele middag in het zonnetje. We kregen het er warm van!

Op zondag gingen we op de koffie bij de zusters en de andere gasten. Met vuur toonden we onze tekeningen en lazen ons gebed voor. We waren vol van wat we samen in het weekend hadden beleefd. We wisselden enkele adressen uit met gasten om met elkaar in contact te blijven. We gloeiden van enthousiasme.

 

We zijn in aanloop naar Pinksteren, het feest van de geestdrift en het enthousiasme. We vieren de gedrevenheid om wat we samen ontdekken, beleven en wat ons bezielt. Tijdens ons abdijweekend hebben we het alvast samen beleefd.

Ons gebed:

We vertrouwen op de Liefde van God om op weg te gaan. We hopen op mooie dingen. We vragen God om ons te helpen goed te zijn voor anderen en onszelf. We helpen elkaar als ’t nodig is. Zo vinden we de parel waarvoor we zelfs onze beste hoed willen geven. Die parel maakt ons gelukkig. Zo gaan we samen op weg naar een nieuwe gemeenschap. Ga Je/je met ons mee?

Ja, natuurlijk!

 

 

Anja T’Kindt

Gemeenschapsverantwoordelijke

Onderwerpen