Project

Voor de renovatie van Madona, één van de woonhuizen, zoeken we nog €170 000. Steun ons op BE25 7331 0410 5682 met fiscaal attest vanaf €40 voor een warme veilige duurzame thuis. Jij geeft ons toekomst!

Een warme duurzame veilige thuis voor Madona

Het dak gaat eraf!

Madona, het eerste woonhuis van De Ark Antwerpen in Boechout, is dringend aan renovatie toe. Het dak lekt, de draaitrap is te gevaarlijk, de kamers zijn te klein voor de huidige normen en de badkamer is niet langer aangepast aan de mensen die ouder worden. 

't is AF!

Sinds begin juli 2020 wonen we terug in Madona. Iedereen is blij met een mooie kamer, ruime badkamer, gemakkelijke trap en vooral een droog dak. Madona is terug een warme, duurzame en veilige thuis. Klik hier om de virtuele rondleiding te bekijken.

Hoewel de verbouwingen achter de rug zijn, zijn we nog steeds op zoek naar investeerders voor dit project en volgende.

We zoeken €170 000 voor de verbouwing

De totale kostprijs voor de renovatie bedraagt 534 000€. We gaan voor 150 000€ een lening aan bij de bank. Dankzij goed beheer en vroegere giften financieren we 214 000€ uit eigen middelen.  Voor 170 000€ zoeken wij nog investeerders.

Zo kan jij ons helpen

  • Doe een eenmalige grote gift op op BE25 7331 0410 5682 met fiscaal attest vanaf €40
  • Word meter van De Ark Antwerpen en doe een maandelijkse gift (permanente opdracht)
  • Geef een feest en vraag geld voor De Ark Antwerpen als cadeau. Wij zorgen voor de nodige folders en overschrijvingsformulieren. Eventueel stellen we ons even voor.
  • Organiseer een actie voor ons
  • Schenk een duo-legaat
  • Spreek over ons en vertel mensen dat we financiële hulp nodig hebben

Stort vandaag nog voor onze veilige duurzame warme thuis op

BE25 7331 0410 5682 met fiscaal attest vanaf €40

Lees hier het investeringsdossier

 

De wereld helpen

Maar als De Ark Antwerpen staan we niet alleen in de wereld. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting. Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun -vaak letterlijke- verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij. Op deze site kan je lezen over de concrete projecten waarvoor De Ark Internationaal steun vraagt: hier kan je lezen hoe jij een gift kan doen.

 

Voor de renovatie van Madona, één van de woonhuizen, zoeken we nog €170 000. Steun ons op BE25 7331 0410 5682 met fiscaal attest vanaf €40 voor een warme veilige duurzame thuis. Jij geeft ons toekomst!

--- getuigenis ---

De Madona is nu op slot. Ik mag niet meer binnen. De werkmannen zijn bezig. Het gaat niet meer binnen regenen in Madona. Ik krijg een grote kamer.

Elke uit Madona