Als vrijwilliger

Hou van van wandelen, koken, spelletjes spelen, koffie drinken, auto rijden,...? Meedoen als vriend of vrijwilliger in De Ark kleurt je leven! We spreken af wat voor jou het beste ritme is. Je krijgt er tonnen vriendschap en waardering voor terug!

Klik hier voor de Kusjesbom voor de Week van de Vrijwilliger

Je steekt graag je handen uit de mouwen. Je geeft je graag als vrijwilliger en wil zo de wereld menselijker maken. Dit kan bij ons op heel veel verschillende manier, voor elk wat wils. Je kan een vast engagement op je nemen, bv een vast moment elke week, of je kiest ervoor om sporadisch bij te springen waar nodig. We sluiten een vrijwilligersverzekering voor je af. In afspraak worden de onkosten vergoed.

Annemie (foto links) werkt al jarenlang een halve dag mee op 't Ateljee. Omdat ze iedereen zo goed kent, onderhoudt ze met de mensen met een beperking de contacten met de oudere vrijwilligers die niet meer kunnen meewerken.
Chris (rechts) gaat wekelijks met Eric naar de logopedist en gaat vaak mee op wandeling.
Met hun enthousiasme staken ze hun echtgenoten aan die nu ook meewerken in het oud-ijzer atelier. 
Dankjewel voor jullie inzet en trouw!

Openstaande huis-, tuin- en keukenvacatures:

Chauffeur

Ben jij in de wieg gelegd voor een life on the road,en ben je op zoek naar aangenaam gezelschap in je wagen? Dat komt goed uit, want vele van onze gasten willen graag met je meerijden om op familiebezoek te gaan of naar hun sportclub of muziekles te geraken

Collect & go transporteur

Altijd al jaloers geweest op de truckers die met zo’n grote Colruyt-cammion mogen rondrijden? Een vrachtwagen kunnen we je niet bieden, maar dat unieke ‘delivery- gevoel’ wel! We zoeken namelijk iemand om wekelijks boodschappen af te gaan halen bij Collect & Go.

Huishoudhulp

Ligt jouw huis er altijd kraaknet bij en weet je niet meer waar je nog meer kan poetsen? Kom je poetsperfectionisme botvieren op onze foyer De Windroos. Je krijgt de sympathieke hulp van Chris er helemaal gratis bij!

Kok

Geef jij het beste van jezelf in de keuken? Kunnen Jeroen Meus en Sergio Herman een puntje zuigen aan jouw kookkunsten? Kom jezelf bewijzen als kookvriend(in) van foyer De Windroos en kom lekker in de weekends een potje mee koken met Chris. Gezellig samen eten terwijl je bedolven wordt onder lofbetuigingen, hoort er ook bij natuurlijk ...

Strijkhulp

Heb je een hekel aan kreuken en vouwtjes? Ga je helemaal wild op de strijkplank? In De Windroos kunnen ze altijd extra hulp gebruiken bij de strijk.

Groene vingers

Heb jij groene vingers maar geen eigen tuin? Wil jij graag helpen bij het onderhoud van de tuin van een van onze foyers? In Roeach en De Windroos kan je met jouw passie terecht!
 

Sportieve vacatures:

Fietsfanaat

Is je stalen ros jouw trouwste vriend? Kriebelen je benen als je de Tour de France op TV ziet passeren? (Maar hoef je niet per se op het tempo van zulke topcourreurs te fietsen?) Stel je eigen wielerpeleton samen met verschillende fietsliefhebbers uit De Ark, zoals Chris, Yanthe en Korneel!

Petanquepret

Hou jij net als Luc wel van een potje petanque? Kom gezellig meedoen, wij hebben een eigen petanquebaan op de Windhoek!

Pingpongpret

Hoog tijd voor wat lichaamsbeweging? Dan is pingpongen met Luc of Korneel misschien wel iets voor jou!

Rolstoelduwer

Het Kraaiennest, ons atelier voor oudere gasten, zoekt één keer per maand twee vrijwilligers die graag mee willen gaan wandelen en een rolstoel duwen

Sportieveling

U wil eindelijk uw goede voornemen om meer te sporten waarmaken en zoekt een extra stimulans? Dan kan ‘t Ateljee je helpen! Elke woensdag van 11u30 tot 13u zoeken zij nog een extra begeleider om mee te gaan zwemmen, of om samen met de thuisblijvers een sportieve activiteit te begeleiden.

Tandemfietser

Vind jij een gewone fiets net dat ietsje te saai? Heb je altijd al eens willen proberen wat dat geeft op een tandem? Tony of Wim leren je er graag alles over tijdens een gezamelijk ritje!

Wandelaar

Draag jij je wandelschoenen vaker dan je sloffen? Trek jij er graag op uit voor een tocht, lang of kort? Verschillende van onze gasten willen je graag vergezellen!

Zwemvriend

Spetter pieter pater, lekker in het water! Als dit jouw levensmotto is, is Wim je perfecte buddy. Als je graag op vaste basis met Wim wil gaan zwemmen, laat het ons weten!

 

Vacatures voor handige Harries en creatieve Henriëttes:

Naai atelier

Weet jij wel je weg met naald en draad? Sonja en Tine bieden aan: elke dinsdag een stikatelier met aangename, rustige sfeer. Enthousiasme is vereist, ervaring met een stikmachine is mooi meegenomen.

Creatieve kunstenaar

Ben jij een creatieve duizendpoot? Hou je van tekenen en knutselen? Dan wacht Dolly op jou! Voel je de creativiteit al opborrelen?

Sorteerder

Heb jij een fascinatie voor sorteren? Dan heeft ‘t Ateljee de ultieme uitdaging voor jou! Sorteer de verschillende restfracties van het oud ijzer atelier en breng ze naar het containerpark.

 

Vacatures voor pure ontspanning

Cinefiel

Ga jij graag naar de cinema, maar doe je dat liever niet alleen? Dat komt goed uit want Luc of Wim vergezellen je met plezier!

Uitstap

Trek jij er graag op uit voor een leuke uitstap? Een dagje aan zee, gaan bowlen of een bezoekje aan de zoo zijn wel jouw ding? Kom dan mee met De Windroos op uitstap!

Terrasje

Kan jij bij de eerste zonnestralen niet binnen blijven zitten, en kan je moeilijk weerstaan aan de lokroep van de terrasjes? Je bent niet alleen! Geeraard, Chris, Luc en Denise willen er graag met jou eentje gaan drinken. Schol!

IT consultant mobile communication

Swipe jij vlot je weg door de wereld van de apps? Misschien ben jij dan wel de geknipte persoon om samen met Harry het gebruik van zijn smartphone en tablet onder de knie te krijgen!

Pretparkpersoon

Jij hebt geen hoogtevrees en voelt graag de adrenaline door je aderen stromen. Jij zwiert graag alle richtingen uit en kickt op loopings. Kortom, je bent een echt pretparkpersoon. Maar zo’n zitje in een rollercoaster is toch voor twee... Dus waarom ga je niet samen met Wim?

Personal shopper

Zijn de solden jouw mooiste tijd van het jaar? Ben jij elke zaterdag op de Meir te vinden en ken je de Statielei als je binnenzak? Ga dan nu next level in shopping en trek met Geeraard en Dolly op koopjesjacht!

Zanger of Muzikant

Hou je van zingen maar kom je er nooit toe? Ligt jouw instrument al veel te lang stof te vergaren? Geen nood, Dolly wil graag samen met jou musiceren! Laat die Singstarfeestjes en jamsessies maar komen!

Leesvriend(in)

Yanthe is op zoek naar iemand om samen met hen boeken (voor) te lezen. Ben jij de boekenworm die ze zoekt?

Feestbeest

Put on your dancing shoes en trek elke derde woensdag van de maand met onze partybus mee naar de inclusiefuif in de Nootuitgang. Ambiance verzekerd!
 

Ook wanneer je interesse hebt om lid te worden van onze Raad van Bestuur of ons op een andere manier kan verder helpen, horen we graag van jou!

 

Interesse?

Super! Contacteer ons en wij laten snel iets weten.

 

Wij bieden je

Onze vriendschap!

Je wordt deel van onze gemeenschap en wordt uitgenodigd op feestjes. Je leert toffe mensen kennen en je voelt je nuttig door je engagement. Je leven wordt er rijker door en je wordt een voller mens. Als vrijwilliger ben je net als onze medewerkers verzekerd tijdens je vrijwilligersactiviteiten.

Hou van van wandelen, koken, spelletjes spelen, koffie drinken, auto rijden,...? Meedoen als vriend of vrijwilliger in De Ark kleurt je leven! We spreken af wat voor jou het beste ritme is. Je krijgt er tonnen vriendschap en waardering voor terug!

--- getuigenis ---

Ik ben al meer dan 10 jaar vrijwilliger in 't Ateljee. Vroeger deed ik mee aan het klei-atelier, nu sluit ik aan bij de sportactiviteiten. Ik hou van de eenvoud van de mensen, ik kan zoveel van hen leren. Ik krijg veel vriendschap terug.

Nadine