Internationaal netwerk

De Ark, dat zijn 147 warme vuurhaarden in 35 landen. Langzaam maar zeker verwarmen we de aarde. Zonder gevaar voor het milieu.

Van Australië tot Zimbabwe, van Argentinië tot Zwitserland: vijftig jaar na het ontstaan van de eerste gemeenschap in Frankrijk is De Ark uitgegroeid tot een wereldwijde vriendenkring.

In totaal zijn we met 147 gemeenschappen actief in 35 landen. En die vriendenkring wordt elk jaar groter.
Wij besteden veel aandacht aan contact, uitwisseling en solidariteit over de grenzen heen. Dat verdiept en verrijkt onze verbondenheid.

Voor meer info over de Ark in de wereld kan je terecht op de internationale webpagina (Engelse versie | Franse versie).

Wil je meeleven in gemeenschap in het buitenland?

Dat kan !  Op die manier leer je niet alleen De Ark kennen, maar meteen ook een andere taal of cultuur.  Kom eerst eens langs in Antwerpen om kennis te maken en een goed beeld te krijgen van een Arkgemeenschap.  We kunnen dan samen bekijken hoe de verdere stappen genomen worden.

Studenten maakten een interactieve wereldkaart

studenten van Thomas More Studenten van Thomas More in Mechelen werkten een trimester samen met 5 mensen met een beperking uit onze gemeenschap aan een mediaproduct. Yanthe, Sonja, Shana, Harrie en Ellen wilden meer weten over de mensen in De Ark in andere landen. 

De studenten ontwikkelden een interactieve wereldkaart. Door eenvoudig het land aan te klikken speelt een filmpje van mensen uit De Ark uit dat land vanzelf af. Bij elk land verzamelden ze interessante weetjes en integreerden dit in de interactieve kaart.

Wil je ook graag de kaart bekijken? Scan dan deze QR-code.

Bekijk zeker ook het filmpje over De Ark Antwerpen die ze maakten! Scan de QR-code of klik hier.

Vriendenboek

Ze werkten ook een Vriendenboek om te laten invullen door alle mensen met een beperking, assistenten en vrienden en vrijwilligers. Als er nieuwe mensen komen, leren ze meteen de hele gemeenschap kennen!

 

De Ark, dat zijn 147 warme vuurhaarden in 35 landen. Langzaam maar zeker verwarmen we de aarde. Zonder gevaar voor het milieu.

--- getuigenis ---

Studenten uit Mechelen hebben een kaart voor mij gemaakt waarop de belangrijkste Arklanden op staan. Als ik klik op een land, krijg ik een filmpje over De Ark daar. Nu kan ik zelf de landen opzoeken.

Yanthe