Als persoon met een beperking

Het is goed om elke dag je jas aan te trekken om te gaan werken. Werken geeft structuur. Je krijgt een gezonde afwisseling van inspanning en ontspanning. Doorheen je werk ervaar je dat je iets kan en dat je van betekenis kan zijn voor anderen.

Het dagcentrum van De Ark Antwerpen heet ’t Ateljee en ligt in Boechout. Als je in De Ark woont, kun je kiezen of je naar ’t Ateljee gaat of een maatwerkbedrijf in de buurt. Dit hangt natuurlijk ook van jouw mogelijkheden af.

Keuze

In ’t Ateljee kun je uit vele verschillende activiteiten kiezen:

  • Huishoudploeg: koken, wassen, strijken, …
  • Kaarsenatelier: maken van kaarsen en fakkels
  • Kleiatelier: creëren van eigen kunstwerken en werken naar een verkoopbaar product
  • Bakatelier: bakken van pistolets en sandwiches
  • Oud ijzer atelier: onmantelen van gebruiksvoorwerpen voor het oud ijzer, plooien en verwerken van metaaldraad, ...
  • Bewegingsactiviteiten: zwemmen, werken op en naast het paard, bewegingsoefeningen, pingpong, snoezelen, …
  • Creatieve ateliers: beeldend werken, handwerk, muziek en expressie
  • Vormingsactiviteiten: SMOG aanleren (spreken met ondersteuning van gebaren), lezen van het Wablieft-krantje, …
  • Productie: verzendwerk voor Studio Globo, plooiwerk voor ’t UZA, …

Samen met jou bekijken wij wat het beste voor jou is en stellen dan een weekplanning op.

Je kunt ook deeltijds naar ’t Ateljee komen.

Gezocht

Voor onze ateliers zoeken we steeds herbruikbaar materiaal: oud-ijzer, naaigerief, creamateriaal, oude kaarsen,... Hier vind je de lijst van materialen die we zoeken en hoe je die aan ons kan bezorgen. Dit doen wij al meer dan 40 jaar. 

"Wij waren eerst met Zero Waste"

Groeien

Bij jouw begeleiding houden wij rekening met jouw eigen mogelijkheden en noden, maar stimuleren jou ook om verder te groeien in zelfstandigheid. Wij willen dat jij zo veel mogelijk dingen alleen, zonder hulp kunt doen! Je krijgt ook een babbelvriend die jou hierin begeleidt.

Job coaching

Indien je graag iets zelfstandiger werkt maar je je draai niet vindt in een maatwerkbedrijf, proberen we in de buurt een passende job te vinden. We coachen jou zodat je bv kan gaan helpen bij de bakker, in de bibliotheek of in de tuin bij iemand kan werken, boodschappen kan doen voor oudere mensen, ...

Zo word jij zelfstandiger en help je tegelijk ook andere mensen!

Vervoer

Als jij in een van onze foyers woont, word je met onze eigen auto’s naar ’t Ateljee gebracht. Woon je elders, dan zorg je zelf voor vervoer.

Vriendschap

Tijdens het werk leer je de anderen beter kennen en win je nieuwe vrienden. Die band geeft een warme kleur aan wat je doet en wie je bent.

Het is goed om elke dag je jas aan te trekken om te gaan werken. Werken geeft structuur. Je krijgt een gezonde afwisseling van inspanning en ontspanning. Doorheen je werk ervaar je dat je iets kan en dat je van betekenis kan zijn voor anderen.

--- getuigenis ---

De winkels in Boechout hebben een potje staan waar hun klanten de potjes van hun theelichtjes kunnen indoen. Ik haal die op met mijn fiets. In het oud-ijzer atelier doen we die plat om in te geven voor recyclage. Zo zijn wij duurzaam.

Korneel